Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Kései érintés...

2018. június 16. - Le Petit Prince

broken-heart.pngAz elmúlt hónapok csodálatosak voltak.

Az élet bonyolult, és olyan véletlen történések szövevénye, amelyet lehetetlen előre látni, és felfogni sem mindig sikerül.

A hosszú magányos évek után szinte földöntúli örömöt érzel, ha váratlanul felbukkan valaki, aki nem csak a vágyadat kelti fel, de hasonló dolgokért rajong, megért téged, elfogad téged a magad teljes tökéletlenségében. Aki nem csak várja és elfogadja, de viszonozza is mindazt, amit nyújtasz neki.

Aztán ahogy múlnak a hetek, rájössz, hogy ennél több kell egy tartós kapcsolathoz. Hogy neki család kell, házasság, gyerek...jövő! Neked pedig már nem kell újabb család, újabb házasság, újabb gyerek...jövőd pedig nincs!

Így hát a kapcsolatot szépen lassan megmérgezi a kilátástalanság, a közös jövő egyre halványabb reménye, és rájössz, hogy bármennyire fáj, az ő érdekében ki kell lépned, hiszen nincs jogod ellopni az értékes időt az életéből, csak azért, hogy te még egyszer, talán utoljára boldog lehess egy ideig.

Ő pedig megérzi, mert nő, mert érzékeny. Te pedig vívódsz, gyötrődsz, de szépen lassan meggyőzöd magad, mindenkinek jobb lesz, ha ennek vége lesz...pláne, ha a partnered felemlegeti a Viagrát, még ha viccből is...ja, nem mondtam? Ha majd' három évtized szakadéka választ el benneteket egymástól, több probléma is felléphet. S ha még csak az életkor okozta nyilvánvaló fiziológiai jelenségekről lenne szó!

De ott van a rokonok, a barátok, az ismerősök megrökönyödése, esetenként undora, sőt haragja! Ebben a magát felvilágosultnak nevező társadalomban csak a legalsó és a legfelső osztályok esetében nem akadály a szerelemben a korkülönbség...emez fel sem fogja, amazt nem érdekli. Csak a népes középréteg az, amelyik szemforgatva, erkölcsöt, józan észt és hetet-havat összehordva ágál hangosan, figyelmen kívül hagyva, hogy magánügy, kinek hogyan és kivel jó a szerelem...

Tehát rászánod magad, és egy keserves, átbeszélt éjszaka után összeszeded a cuccodat, és hazakullogsz...

Az elkövetkező évek gyötrelmesek lesznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr5814052096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása