Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Szerintem így kezdődött...

2015. január 15. - Le Petit Prince

je-suis-charlie.jpg1987 január 17.-én csodálatosan vastag és puha hótakaró lepte be egész Párizst. Csütörtökön és pénteken majdnem arasznyi hó esett, így szombat reggelre csendes és kihalt volt a Valmy rakpart.

A kis Chérif és Said apjával sétált éppen, kabátjukba fázósan begubózva siettek a L'Atmosphere-be egy meleg reggelire. Mikor a Villemin parkhoz értek, vidám gyerekzsivaj ütötte meg a fülüket. A környék összes lurkója ott serénykedett, élvezték a frissen hullott nedves, tapadós hó minden előnyét. A legtöbben hócsatát vívtak, néhányan azonban már belefáradtak a háborúba, s most hatalmas hólabdákat görgetve maguk előtt igyekeztek minél nagyobb hóembert gyártani.

A két kis lurkó vágyakozva nézte a többieket, majd mikor felfedezték az egyik "építőbrigádban" jó barátjukat, a kis Pierre-t, apjuk kezéből kiszakítva magukat lelkes üvöltéssel rohantak be a parkba. Már ledobták kesztyűiket, mikor utolérte őket apjuk szigorú kiáltása: "Cherif! Said! Azonnal eljöttök onnan! Csak a hitetlenek építenek hóembert!!"

A két kisfiú megdermedt, majd lágy barna szemükből megindultak a könnyek. A többiek csúfos szavait, a súlyos röhögést a hátukban érezve visszasomfordáltak apjukhoz...de közben már formálódott bennük az érzés...rajtuk többet nem gúnyolódhat senki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr387077669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stone pit(er) 2015.01.23. 13:09:50

Ez egy nagyon fontos téma. A cikk születése óta megtudtuk, hogy a kis Cherif fiukat nem sétáltatta az apjuk, mivel jóval korábban otthagyta prostitúcióra kényszerülő anyukájukat. Nem is kaptak muzulmán nevelést, akkoriban. Jól fociztak és a nagyobb (?) bekerült egy (közép?)iskolába amely a focicsapatok előszobája. Mindezt egy nevelőotthonból, ahol vasszigor (?) és érzéketlenség uralkodott. Ám egy jelentéktelen (?) lopás büntetése az volt, hogy megfosztva a képességei által alátámasztott kiemelkedés lehetőségétől, kicsapták az iskolából. Mindketten (?) szakácsiskolát végeztek. Sajnos (tartósan?) elhelyezkedni nem tudtak. Később, mikor arra az elhatározásra jutottak, hogy Irakba mennek harcolni az amerikaiak ellen (nyilván a szunniták oldalán és egyben a síiták ellen is, hiszen azok sem feltétlen kedvelik az amerikaiakat de méltányolják, sorsukat a saját kezükbe vehették. Amit persze a szunniták is megtehetnének, anélkül, hogy legyilkolnak embereket mert síiták, keresztények, focit néznek, riporterek, stb. Bocsánat! Ezek nem A szunniták, csak egy nagyon kis elborult részük. Mindenesetre a fiúk hozzájuk kívántak csatlakozni). A kisebbik bizonyíthatóan örült, hogy a rendőrök Párizsban leszedték Őket a repülőről. Ezután bezárják Őket másfél évre (?) abba a börtönbe, ahol köztudottan elvakult iszlám fundamentalisták vannak.
Ez persze a kérdés egyik része. Más. Mi a helyzet a világban a szélsőségekkel? Mit tehetnek azok az országok amelyek sokkal humánusabbak? Kell-e tenniük valamit? Már ha ez egyáltalán kérdés a fejlemények és a zsugorodó világ tükrében? Hol van egy nemzet (?), ország önrendelkezésének határa? Vajon a világkormány elképzelés miért bukkan fel rendre a sci-fi irodalomban? Mi lenn ennek a közmegegyezéses, demokratikus módja? Jelent-e evolúciós előnyt? A Földön fogunk-e mindég élni? Avagy, ha csak a földön élünk meddig fogunk élni (max 1,3 milliárd év)? Élhetünk-e máshol és hogyan tudjuk elhagyni? Nagyon sokféle kérdés, de még csak meg sem karcoltuk a téma teljes spektrumát. A legfurcsább az, hogy szerintem ez mind összefügg.

stone pit(er) 2015.01.23. 13:10:02

Apropó!
Szerintem így végződhetett volna.....
Ajánlat, avagy egyfajta kulcs a lelkemhez.

Mi nagyon hívő muzulmánok!
Sajnálattal, fájdalommal és ezáltal megbántva fedeztük fel az Önök újságját. Tudomásul vesszük, hogy nem mindenki érez a vallások képi megjelenítése iránt oly tiszteletet és szeretetet mint Mi hívők, ebben az esetben muzulmánok. Mégis, szeretnénk Önöket megkérni, hogy emberábrázolást tartalmazó karikatúráikból hagyják ki Allah, Mohamed próféta és valamennyi más istenség személyét. Bírálják csak egyszerűen az adott vallás vezetőit, politikusokat, vagy akár egy csoportot, mint pl. a radikális muszlimok. Bár megjegyeznénk, hogy ez utóbbi általánosítás, amely ellen Önök is oly vehemensen és méltányolandóan küzdenek. Nincs kétségünk afelől, hogy nem tisztelik a tekintélyt, amit bizonyos szemszögből elfogadhatónak tartunk. Így vajmi kevés reményt fűzünk ahhoz, hogy kérésünknek eleget tegyenek., de szeretnénk a szívükre és az értelmükre hatni, hogy ne idegenítsék el maguktól vallásosabb embertársaikat, akik egyébként pont úgy fogékonyak lehetnének az Önök politikai humorára.
Maradunk megértő felebarátaik A Muzulmánok XY

Tisztelt Francia Kormány!

Nagy megbecsüléssel adózunk az országuk kulturális és történelmi fejlődésének. El kell ismerjük, nem mindenben osztjuk véleményüket a kívánatos társadalmi fejlődés előmozdítását szolgáló törvények mibenlétét illetően, de ezen különbségek nem állhatnak barátságunk közé.
Sajnos az Önök országában működő egyik szókimondó médiumuk, nevezetesen a C. H. fájdalmasan megbántott hitünkben. Reméljük, hogy nem ez volt a közvetlen szándéka a lapnak és tudjuk, hogy ez nem tükrözi az Önök véleményét semelyik vallással kapcsolatban sem. Ismerjük a közelmúltbeli küzdelmüket a lap megrendszabályozásának tekintetében. Megértjük, hogy az önök politikai rendszere és a szólásszabadságba vetett hite nem tesz lehetővé semmilyen korlátozást az ilyen esetekkel szemben. A kérésünk csak annyi lenne, hogy tegyenek valamilyen gesztust, amelyből híveink megnyugvást meríthetnek.

Köszönettel...

Milyen kár..!
süti beállítások módosítása