Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Hozsanna néktek, drága nők!

2017. március 07. - Le Petit Prince

womens-day-f.jpgKedves drága Mindenki...aki nőnek érzi, nőnek vallja magát!

Nőnap van! Megint!
Gondban vagyok! Megint!
Részletezem! Szokás szerint! :)

"A fiúknak fütyijük, a lányoknak meg puncijuk van!"

Mikor én felcseperedtem, ez ilyen egyszerű volt...emígy világosítottuk fel a nálunk kevésbé képzett három-négy-öt éves embertársunkat!

Gyorsan változó világunkban viszont olyan dolgok is folyamatosan változnak, alakulnak, amelyekről régen nem is gondoltuk volna, hogy nem állandóak. Manapság, amikor a hagyományos "nem" már nem elég rugalmas ahhoz,
hogy leírja mindazt, amit ebben a tárgykörben tudunk vagy tudni vélünk, és kénytelenek vagyunk áttérni a "gender" használatára, ami továbblép a hagyományos, biológiai "adottságokon" alapuló meghatározáson, már nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy kit nevezhetünk nőnek vagy férfinek...
Vagy bármi egyébnek! :)

Persze ki másnak is köszönhetnénk ezt a bonyolítást, mint egy nőnek...Simon de Beauvoir volt az a drága lény, aki fenekestül felforgatta az addig jól átlátható kétpólusú nemi osztályozást! :)

Ezért hát a kissé szokatlan megszólítás!

No de a lényeg...

A férfiak zöme életének nagy részét azzal tölti, hogy megpróbálja megfejteni a női nem rejtélyeit...a szerencsés kisebbségről, akiknek főleg az "igen" jut osztályrészül, most ne beszéljünk...nekik nem kell megfejteni semmit!
Aztán az évek múlásával a legtöbben rájönnek, hogy nem megérteni kell a nőket, hanem elfogadni olyannak, amilyenek...persze ha nagyon sárkány, akkor ér feladni, és megpróbálni elfogadni egy másikat! :)

Mert minden látszólagos bonyolultságuk ellenére a nők sem akarnak mást, mint mi, férfiak...szülni mondjuk csak a nők akarnak...bár ma már ki tudja?
S hogy mit akarunk? Hát boldogulni az életben, családot alapítani, lehetőleg nem egyedül megöregedni...na jó...ne legyünk álszentek...a szex sem elhanyagolható cél! :)

Márpedig mindezt jó egy ellenkező nemű mellett végigvinni!

Mert szükségünk van valakire...

Akit oltalmazni lehet...de aki gondoskodik rólunk ha kell!
Akinek imponálni lehet...de akire büszkék lehetünk!
Aki megszüli nekünk az utódot...és fel is neveli! :)

Viccet félretéve: a férfinak szüksége van a nőre, mert ő az, aki kiegészíti a férfit, aki értelmet ad az életnek...akiért érdemes élni!

Remélem, ez jó ideig így is marad...legalábbis az én életemben!

BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr7512320781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása