Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Az a fránya negyedik X...ne is törődj vele!

2016. január 18. - Le Petit Prince

55130320.jpgMár csak órák választanak el Téged attól a bizonyos pillanattól, amit sokan hajlamosak afféle vízválasztóként aposztrofálni: éjfél után már négyessel kezdődik éveid száma!

Ha rám hallgatsz, nem tulajdonítasz neki különösebb jelentőséget!

A nő, olyan mint a jó bor, a korral nemesedik...tartja a mondás. Persze mások szerint pont a férfiakra vonatkozik ez...de hát kicsire nem adunk, a népi igazságnak hinni kell, több generáció tapasztalatának finom esszenciája lengi át ezeket a bölcsességeket!

Van előnye is annak, hogy idősödik az ember fia, vagy ez esetben lánya!

Több időd marad hasznos időtöltésekre, hiszen beéred egyre kevesebb alvással...igaz, a legváratlanabb és legkínosabb helyzetekben szundikálsz majd el, de megértő család és munkahely mellett ez nem probléma...általában!

Mivel egyre inkább nehezedre esik a hirtelen és intenzív mozgás, viselkedésed nem nélkülöz majd bizonyos tekintélyt sugárzó méltóságot...mellesleg energiatakarékos is, ami kevesebb tápanyag bevitelt igényel...még spórolhatsz is lehet vele!

A te szádból már nem hangzik olyan komikusan a "bezzeg az én időmben!" kezdetű intelem, amely roppant hasznos lehet a neveletlen ifjúság jellemének formálásában...ellenben manapság, a Google használata a fiataloknál már készségszintű, tehát csak olyat szabad lódítanod, amit nem tudnak rögtön leellenőrizni!

Bátran válogathatsz párkapcsolati téren a náladnál akár egy-két évtizeddel fiatalabb partnerek között is, anélkül, hogy attól kellene félned, a törvény szigora lecsaphat rád...bár még a mai felvilágosult társadalmunkban is kétség kívül kínos, ha ismeretlenek szülő-gyerek párosnak néznek benneteket!

Az életedet már egy ideje valószínűleg megkeserítő memóriazavarokat most már mosolyogva magyarázhatod azzal, hogy "hát tudod az én koromban már előfordul az ilyesmi"...csak arra kell vigyázni, a munkahelyen ne add elő túl gyakran ezt a magánszámot...tartogasd arra az időpontra ezt az adu ászt, amikor már védett korban leszel!

Sorolhatnám még vég nélkül a pozitívumokat, de most már - mint gyakorló negyvenesre - rád bízom a lehetőségek teljes körű felfedezését és kiélvezését!

Isten éltessen, nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!

(Csókxcsók)²

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr908284064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása