Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Mit ér a nő, ha magyar?

2021. március 08. - Le Petit Prince

hungarian_peasant_in_the_17th_century.jpgLapozgatom a naptárat (persze virtuálisan, hiszen nem vagyunk már barlanglakók!), keresem a jeles dátumot, kikelet havának 8. napja mely felére esik mostan a hétnek?
Már mélázom egy ideje a számok és betűk fölött, mikor megüti a szememet az évszám…2021!
Ejnye, no! Hiszen már erősen benne járunk a 21. században…minő boldogság ez nekünk, hogy magunk mögött hagytuk a sötét középkort, a füstös iparosodást, a vérzivataros múlt századot.
Nyakunkon a Mars utazás, jönnek az önvezető autók, okosodik a mesterséges intelligencia, s végre egyenlőek vagyunk Isten és ember előtt is, korra, fajra, nemre való tekintet nélkül.

Ja, nem!

Mintha zavar támadt volna az erőben itt a Kárpát medencében, valami rossz vizek folyhatnak alatta (vagy tán a sok Noah?).

„Az anya nő, az apa férfi“

Ezt bírta kiizzadni magából a politikai „elit”, ezért kellett megint módosítani az eddig is össze-vissza barmolt Alaptörvényt!
Ízlelgetem a szavakat, próbálom értelmezni, forgatom ide-oda…de sehogy sem tetszik. Balga fejjel még meg is fordítom a szerkezetet, és felteszem magamnak a kérdést: és akkor a nő (csak) anya?
Ejnye, hát ez butaság, logikai bukfenc, jövök rá szégyenkezve…aztán eszembe jut, hogy ennek a művelt társaságnak egyik prominens képviselője azt találta mondani az ország házában, hogy „Pusztán biológiai adottságai alapján senki nem tekinthető nőnek. Erkölcsi és mentális értelemben nem minősíthető nőnek az, aki nem tölti be a női princípiumot”.
Márpedig tudjuk mit jelent szerintük a női princípium: „ha lányaink pedig az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk”!

Szóval így állunk jelenleg kis hazánkban: a nő egyetlen feladata, életcélja, hogy anya legyen, hogy teleszülje az országot sok kis leendő alattvalóval!

Nos, ha ez a modern felfogás, nevezzenek maradinak, de nem gondolom, hogy valóban ez az egyetlen helyes és jövőbe mutató értelmezése a női létnek!
Továbbra is vallom, hogy mindenkit, így a nőket is megilleti a jog, hogy úgy definiálják magukat, úgy alakítsák az életüket, ahogy azt szeretnék, ahogy nekik a legjobb!
Ha éppen az anyaság az, amiben elérhetik a kiteljesedést, akkor legyenek anyák!
Ha apák akarnak lenni egy kapcsolatban, akkor lehessenek apák!
Ha a munkában, a tudományban találják meg a boldogságot, akkor adassék meg nekik a lehetőség!
(Mondtam már, hogy a NASA 2024-re tervezett Holdra szálló csapatában nő is lesz?)

Remélem, egyszer majd valóban eljut arra a szintre az emberiség, hogy senkinek eszébe se jusson megmondani, mi végre létezik a másik!

De addig is hajrá csajok, Boldog Nőnapot Kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr1416453488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása