Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Fontos a nevelés...

2015. január 15. - Le Petit Prince

gyurcsany1.jpgSzeretem a tömegközlekedést....

Na ez pont nem igaz, de időnként kénytelen vagyok használni. Minden rosszban van valami jó, és lám, az öregeknek megint igazuk volt!

Mivel lehetőség szerint gépekkel foglalkozom, szinte csak a BKK járművein keveredem nagyobb számú humán egyed közé. Az aktuálpolitikával csak amatőr szinten, de roppant lelkesen foglalkozó elmémnek ma ragyogó tanulmányozni valót biztosított ez a színes, izgő-mozgó emberegyveleg: tesközelből figyelhettem meg, amint egy alaktalan, formálható masszából éppen elkezdtek kifaragni...valamit.

Jobb híján nevezzük mai átlagos magyar választópolgárnak!

A II. János Pál pápa téren szállt fel anyuci és az ő pici fiacskája a metróra. Anyuka jól öltözött negyvenes, láthatóan közép- vagy felsőközép osztálybéli business woman, gondolom a Smart éppen szervizben. A srác úgy 16 körül, nyurga, hajlott hátú, rossz tartású, lányos arcú "ficsúr". Mindketten a metró környékén osztogatott ingyenes újságot lapozgatják, a kölyök unottan, az érdeklődés és az értelem minden látható jele nélkül, anyuka már elmélyültebben.

El is ér egy cikkhez, ami láthatóan felzaklatja, mert félig a gyerekhez fordulva felmordul, a foga között kipréselt sziszegő szavakkal próbálja felhívni magára a figyelmet. A siheder nem érti, vagy nem érdekli, mire anya most már jobban artikulálva vázolja a tényállást. A távolság és a zajos környezet miatt nem érteni mit mond, csak egy szót...a lényeget, mert azt megnyomja erősen: GYURCSÁNY!

A srác egyetlen élő görbe kérdőjelként mered zaklatott szülőjére, mire az, most már mindenki számára jól hallható hangerővel, lassan és tagoltan elmagyarázza neki: "Tudod! Az a köcsög Gyurcsány! Aki miatt szegény Bence apját kirúgták!"

A személyes érintettség nagy dolog...a fiúcska összevont szemöldökkel, felhős tekintettel bólogat komolyan...így már minden világos...nevet, arcot köthet az eddig homályban bujkáló Sátánhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr537077693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stone pit(er) 2015.01.23. 13:09:59

Erről jut eszembe! Kíváncsi vagyok mi járt a fejében miniszterelnök úrnak Párizsban? Azt még csak értem, hogy miért hívták meg a tizenkét ember (több) áldozata előtti főhajtásra. Tulajdonképpen azt is, hogy miért fogadta el. De kikre gondolt? Vajon azokra, akik egy Földrajzinév-bizottság tagjaiként jelezték, szakmai tudásuk alapján a "Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, Budapest-Ferihegy" a jó formája egy változó elnevezésnek és nem a javaslatban szereplő Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A megfelelő erővel rendelkező szervek azonnal "kiiktattak" hármat a bizottság tagjai közül úgy, hogy még az állami hivatalba betöltött állásukból is kihullottak. Legalábbis a sajtó ilyen irányú értesülését egy darab hivatalos bejelentés vagy helyreigazítási kérelem sem cáfolta. Még érdekesebb, hogy szakmai munkájuk elismeréseképp három hónappal korábban ugyanaz a választott "felettes" szerv és vezetője erősítette meg Őket hivatalukban az aláírásával.
Valószínűleg azon morfondírozott, hogy amatőr módszereik vannak. Nem kell valakit bírálni. Sőt meg kell erősíteni, hogy (egyébként otromba módon elővezetett) meglátásait nyugodtan tegye közzé, majd alkalomadtán "kiiktatni" az illető(ket) mondván, hogy véleményük sértő és tiszteletlen (ami ez utóbbi esetben még igaz is). Persze egy pillanatra sem gondolom, hogy a kiiktatni ugyanazt jelenti az egyik vagy a másik szótárban.
süti beállítások módosítása