Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Nőnap? Már megint? De miért is?

2016. március 07. - Le Petit Prince

c56b774c27b32d56ec45fb087af9a5f1.jpgDrága kis- és nagylányok, asszonyok, úr- és női hölgyek, matrónák, hárpiák!

Nem tudom észrevettétek-e, de érdekes változásoknak lehettünk szemtanúi az utóbbi években! Mintha egyre több női tulajdonság, képesség, mi több, privilégium veszítené el azt a jellegét, hogy csak és kizárólag a női nemhez köthető!

Vegyük csak sorra, szépen egyesével, mit is lát az egyszeri férfi manapság...

Amióta a legtöbb civilizált országban eltörölték a kötelező katonai szolgálat intézményét, egyre több az olyan fiatal "férfi", akinek megjelenése, viselkedése, érzelemvilága inkább kislányra, mintsem felnőtt férfira hajaz!
Az egyenjogúsági törekvéseknek hála, ma már szinte mindenhol otthon maradhatnak az újszülött gyerekkel a férfiak is...és vannak már bőven olyan családok, ahol ez törvényszerű, mivel a pár tagjait csak a szakáll eltérő hossza különbözteti meg egymástól! :)
A félkész ételek hatalmas választéka, a háztartások gépesítése elérte azt a szintet, hogy már nem kötelező egy gondoskodó nő jelenléte egy jól működő otthonban.
Ráadásul: a kommunikációs csatornák és a tömegtájékoztatás fejlődése révén egyre több olyan esetre derül fény, ahol a családon/kapcsolaton belüli erőszak elszenvedője az eddig az "erősebbik nem" címmel illetett fél!

Szóval felvetődhet a magát leginkább a teremtés koronájának, a kikezdhetetlen logika bajnokának képzelő férfi elméjében a kérdés:ha egyre kevesebb tulajdonság egyre kisebb mértékben különbözteti meg a nőket a férfiaktól, akkor mi indokolja azt a fajta pozitív diszkriminációt, amellyel a társadalmak zöme az esetek nagy részében előnyben részesíti őket a férfiakkal szemben?

A válasz pedig a szokásos...ami a nőkkel kapcsolatos kérdések legnagyobb részében a végső konklúzió: nem tudni!

Én sem tudom!

Bár fontosnak tartom megjegyezni, hogy jómagam sem a felsorolt jelenségekkel, sem pedig a felsorolásukkal sugallt értékrenddel nem értek egyet...a kérdésfelvetéssel pedig végképp nem!  :)

De úgy vélem, ezt nem is megmagyarázni kell, hanem érezni!

Mert egy férfi számára mégiscsak az a kihívás, az eredendő cél, hogy meghódítson, majd megtartson egy nőt...sőt, van ahol többet! :)

Ha pedig meghódította, kutya kötelessége, hogy megadjon neki mindent, amit a képességei lehetővé tesznek, és hogy mindenben támogassa a nőt céljai elérésében...s persze viszont! :)
Tehát nélkületek a legtöbb férfi csak céltalanul élne a világban, aztán szépen lassan kihalna...mert ugyan a genetika is fejlődik, de nem a kellő mértékben...ráadásul csak kevesünk tudna megbékélni egy esetleges terhesség gondolatával! :)


Ahhoz pedig, hogy ez a cél ne legyen elérhetetlen, arra van szükség, hogy ti nők továbbra is Nők maradjatok, hogy színesítsétek és pezsdítsétek fel a férfiak életét...és továbbra is fogadjátok el a pozitív megkülönböztetést!
Próbáljatok meg valahogy együtt élni azzal a - minden bizonnyal kényelmetlen - tudattal, hogy küzdenek értetek, hogy versek és dalok szólnak hozzátok, hogy mindig lesznek olyan férfiak, akiknek az okoz örömet, hogy benneteket boldognak látnak! :)

Nagyon boldog nőnapot!

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr988451906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása