Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Egy új kőkorszak hajnalán...

2015. június 29. - Le Petit Prince

raza2.jpgPosztapokaliptikus filmekben látható gyakran, hogy a civilizáció pusztulásával az életben maradottak kénytelenek visszatérni a primitív eszközök használatához.

Mivel alapvetően nincs túl jó véleményem az emberiségről, sosem volt kétségem afelől, hogy ezek a viziók előbb-utóbb valamilyen formában testet öltenek a valóságban is...

Azonban sosem gondoltam volna, hogy még életemben megtapasztalhatom a hanyatlás bizonyos jeleit, ráadásul úgy, hogy közben még a technikai fejlődés felfelé ívelő szakaszában élhetek.

Mivel egy alvóváros kissé lepukkant szocreál lakótelepén múlatom életem napjait, sajnos nem idegen számomra a jelenség: magányos vagy éppen hordákba verődött megélhetési gyűjtögetők, "kukázók" túrják fel naponta többször is a lakótelepi kukákat, másznak bele olykor derékig a szelektív gyűjtőkbe, élelemre, ruhadarabokra és használható, értékesíthető ipari hulladékra vadászva.

Érzékenyebb gyomrú embernek nem épp örömteli látvány, és nem csak azért, mert ilyenkor nyár idején a megbolygatott hulladék penetráns szaga még órákkal később is lustán hömpölyög a házak közé szorulva...

Akik fogékonyabbak az emberi nyomorúságra, elszorult torokkal nézik embertársaikat, akik a mocsokból, szemétből próbálják fenntartani magukat. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg többünkben felmerült már a kérdés: bizonyos-e, hogy magunk sosem kerülhetünk hasonló helyzetbe?

Ezek ellenére is meglepett az, amit az elmúlt napokban tapasztaltam. Több alkalommal is olyan zajokra lettem figyelmes a közelemben, amit semmilyen eddig ismert emberi tevékenységgel nem tudtam magyarázni. Kíváncsi típus lévén nem voltam rest "kukkolni", és a kitartó megfigyelés meghozta az eredményt.

A zaj innen származott:

20150629_061111.jpg

 

Figyelmesebben megnézve, jól látható a bontási hulladékból származó nagy kövön a kopás okozta mélyedés, valamint a két odavetett szakóca!

Mert bizony ez az, aminek látszik: egy kőkori munkahely!

Vertek itt már szét a szemem láttára porszívót, mini hifi berendezést, de volt, hogy konzervdoboz felnyitására használták a "szerszámokat".

Egy új, szomorú korszak kezdete ez... :(

 

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr747581998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása