Tűrd el csendes megadással azt, ami meg nem változtatható!

A kis herceg naplója

Mert nem lehet elégszer mondani...

2019. március 08. - Le Petit Prince

nonap1.jpgTisztelt Hölgyek, kedves Lányok, édes Asszonyok és drága Nők!

Ismét eljött a nap, amikor felgyorsult világunk lehetőséget ad nekünk, hogy megálljunk egy pillanatra, és elmerengjünk azon, mivégre is vagytok ti nők körülöttünk…velünk!

Megpróbálok most felülemelkedni azon a leegyszerűsítő és erősen szexista magyarázaton, hogy mennyivel szórakoztatóbb az ivaros szaporodás a tőlünk, férfiaktól erősen eltérő nemi jellegekkel rendelkező nőkkel, mintha az evolúció megállt volna az izogámia szintjén, és hozzánk teljesen hasonló felépítésű partnereket hajkurásznánk, 50%-os találati aránnyal választva ellenkező nemű partnert!

Közelítsük meg tehát a kérdést egy magasabb szintről!

Szögezzük le: a nők régen eredező harcával, melyet az egyenjogúságért vívnak, teljes mértékben egyetértek!

A lehető legmélyebben elítélek minden olyan megkülönböztetést, diszkriminációt, ami csak azért éri a nőket, mert ahogy tanult kollégáim szokták volt mondani, „a testükön belül hordják a nemi szerveik zömét”!

Annyira fájdalmasan érint mindez, hogy szinte a sejtjeimben érzem: ha a véletlenek összjátéka folytán nem férfinak születtem volna, most biztosan nő lennék!

Ebből eredően szilárd meggyőződésem, hogy a nőknek is joguk van például:

-          a barátokkal való sörözés közben harsányan röhögni disznó vicceken, erőteljeseket böfögni, s a kocsmából távozóban a buszmegállóba vizelni

-          egész hétvégén ugyanabban a kinyúlt trikóban, lyukas nadrágban és papucsban lazítani

-          az utcán az ellenkező nemet képviselő emberpéldányok után forgolódni, akkor is, ha aktuális partnerük mellettük sétál…amennyiben pedig egyedül vannak, ciccegni, fütyülni nekik

-          a házimunkák idején a kanapén dögölve TV-t nézni, a lábuk felemelésével megkönnyíteni a porszívó mozgását

-          cimborákkal művelt horgászat leple alatt elbújni az otthon nyüzsgő családtagok okozta traumák elől

-          azt hinni, hogy jobban tudnak csinálni bármilyen tevékenységet mint az ellenkező nem képviselői

Mindehhez tehát az egyenjogúság értelmében joga van a nőknek is…de kérve-kérlek benneteket, ne éljetek ezekkel a lehetőségekkel!

A nők szerepe folyamatosan alakul, változik, amióta csak lejöttünk a fáról. Voltak korok és kultúrák, mikor a nők szexrabszolgák voltak…máshol és máskor csak ők lehettek a törzs vezetői.

Egy dolog azonban állandó, amióta a párkapcsolat fogalma létezik: a nő áll a középpontban.

(Az azonos neműek párkapcsolatát most idő és érdeklődés hiányában inkább nem elemezném!)

Ő választja ki azt a partnert, akivel elkészít(tet)i a közös fészket, aki (jó esetben) gyermekei apja is lészen. Ő tartja egyben a családot, ő az, aki a szeretetével, gondoskodásával, lényéből eredő puhaságával körbeveszi a család tagjait.

Ő az, aki ösztönzi párját az alkotásra, a gyarapodásra…ő az, aki miatt érdemes a férfinak küzdeni a mindennapi nehézségekkel, az elemekkel, a problémákkal, a főnökökkel, a közlekedési dugókkal.

És ő az, aki táplálja, életben tartja az otthon és az ágy melegét, azt a meleget, ami a nap végén újra és újra megnyugtatja, erővel tölti fel a férfit.

Megérdemlitek tehát, hogy legalább egy nap különleges legyen a számotokra a naptárban…hogy mindazt, amit az egész éves rohanásban elfelejtünk felétek jelezni, legalább ma megpróbáljuk szavakba, tettekbe, apró vagy nagyobb ajándékok, és élő vagy halott növények formájába önteni!

Nagyon Boldog Nőnapot Nektek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://le-petit-prince.blog.hu/api/trackback/id/tr3014676036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása